ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖI: Οι Πόντιοι, η Εστία και ένα σεμέν για το καλωσόρισμα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος Κύριο

ΜΟΥΦΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖI: Οι Πόντιοι, η Εστία και ένα σεμέν για το καλωσόρισμα - Γράφει ο Μάκης Φιλιππόπουλος

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Αυτή τη Δευτέρα που μας πέρασε είχα γενέθλια. Ηλικιακά έχω κλείσει «τα μικροδείχνω» και έχω μπει στα «δεν σου φαίνεται». Βέβαια, όπως λέει και μια γνωστή μου μέχρι τα 40 είναι γενέθλια, από κει και πέρα λέγονται εθνική εορτή. Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα λοιπόν βγαίνω και μια φωτογραφία για να μου θυμίζει τη χρονιά που πέρασε. Η φετινή…..

2

Αν το σκεφτείτε όλη η ζωή μας είναι ένα κερί. Στα γενέθλια κεριά, διακοπή ρεύματος η ΔΕΗ, κεριά. Στους γάμους κεριά, κάνεις sex, θέλει η άλλη κεριά για ατμόσφαιρα. Τα τινάζεις, πάλι κεριά. Τελικά αυτοί που φτιάχνουν τα κεριά έχουν το πιο γ@μ@το marketing. Παντού μέσα είναι.

Τέλος πάντων, να ζήσω να με χαίρεστε. Αλλάζω θέμα και πάω στους ανθρώπους που έχουν χιούμορ. Στο προηγούμενο άρθρο σας έγραψα για την κοινότητα Πλατέος που κάνει δημοσκοπήσεις για να δει τη γνώμη των πολιτών και ανάλογα να βαδίσει. Έξυπνο και πρωτότυπο. Επειδή λοιπόν τους «ψιλο-πείραξα» έβγαλαν μια νέα δημοσκόπηση.

3

Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα, ξέρω όμως ότι άνθρωποι που έχουν χιούμορ σίγουρα θα πάνε μπροστά. Αν και συνήθως Στρατή μου, στις δημοσκοπήσεις, 8 στους 10 ανθρώπους θεωρούν την κυβέρνηση ανίκανη ενώ οι άλλοι δύο απλά δεν κατάλαβαν την ερώτηση.

Ολόχρυσες μάσκες Μακεδόνων πολεμιστών βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Φλώρινα. Το πήραν χαμπάρι αυτό οι «έμποροι»; Το ακούσατε ρε; Στην Ελλάδα βρέθηκαν, όχι στα Σκόπια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν Σκοπιανοί ούτε για δείγμα. Για να μη ξεχνιόμαστε το γράφω και για να θυμίσω σε κάποιους ότι παρόλες τις μ@λ@κίες που έκαναν η ιστορία θα συνεχίσει να τους διαψεύδει.

4

Η ΔΕΗ επί το έργον. Δύο άτομα εργάζονται να κόψουν το δέντρο (στα κυκλάκια) ενώ οι υπόλοιποι 4 απλά….. κοιτάνε. Έξι υπάλληλοι που πληρώνονται το ίδιο για μια δουλειά που μπορούν να κάνουν οι δύο. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί άδειασαν τα δημόσια ταμεία. Άσε που όταν μας έρχεται ο λογαριασμός νομίζουμε ότι σε μας την πούλησαν. Σε αντίθεση με αυτούς με τα κεριά, η ΔΕΗ δεν έχει καθόλου καλό marketing. Βάλε 1500 λεπτά δωρεάν χρήση κλιματιστικού να δεις που θα πάει η Vodafone και η Cosmote.

5

Ποιος ξέρει πια κ@λοπαίδια πήγαν και γκρέμισαν τα κολονάκια από το άγαλμα του Πόντιου στρατιώτη και μέχρι και οι βουλευτές έβγαλαν ανακοίνωση συμπαράστασης. Να σας πω την πάσα αλήθεια μου, ποτέ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μπήκαν αυτά τα κολονάκια. Για ποιο λόγο οριοθέτησαν το χώρο. Και βέβαια κατακρίνω πάσης φύσης βανδαλισμούς μνημείων και τις θεωρώ καταδικαστέες. Από την άλλη όμως πρέπει να αναγνωρίσω και ένα ελαφρυντικό. Κακώς τα έσπασαν αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν είχαν …..γούστο. Σε αντίθεση με αυτούς που τα έβαλαν.

6

Οι φήμες για το διαζύγιο Αχιλλέα Τσιάρα και Εστίας Ρουμλουκιωτών δίνουν και παίρνουν. Βέβαια, όπου υπάρχει καπνός σίγουρα υπάρχει και φωτιά. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για να μη με κατηγορήσει πάλι ο πρόεδρος ότι χώνομαι παντού. Θα σας πω απλά ότι το διαζύγιο είναι οριστικό και αμετάκλητο. Θα σας πω απλά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος θα μου πει τις λεπτομέρειες όταν το θέμα θεωρηθεί λήξαν (έτσι μου είπε).

Εγώ, παρόλο που ξέρω και τον αντικαταστάτη του Αχιλλέα δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Θα τους αφήσω να το χειριστούνε μόνοι τους. Θα κάνω όμως ένα ερώτημα και στους δύο εμπλεκόμενους. Ένα ερώτημα που μου έθεσε μια κυρία στο δρόμο. Μου είπε «κάθε φορά που φεύγει ένας δάσκαλος από έναν σύλλογο παίρνει μαζί του και έναν αριθμό χορευτών, την ουρά του; Αν λοιπόν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σβήσει η Εστία, ποιος από τους δύο θα έχει την ευθύνη; Ο Αχιλλέας ή η διοίκηση;». Άλλο που δεν ήθελα εγώ, πήρα αυτή την απορία και την έκανα εικόνα. Λίγο μακάβρια αλλά πολύ καλύτερη από μια άλλη που σίγουρα θα έτρωγα μήνυση. Για να σας δω τώρα πόσο χιούμορ έχετε.

7

Τον Δήμο Αλεξάνδρειας διέσχισε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Μας την έφερε ο γνωστός κύριος που τη φέρνει κάθε χρόνο με το μαλλί κάγκελο. Θα σας πω για αυτό παρακάτω. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι το φαναράκι που την κουβάλησε. 2 ευρώ από τα jumbo. Ρε ολόκληρη φλόγα αγάπης σε ένα φανάρι της κακιάς ώρας; Αφού δεν μας την έφερε και σε σπίρτο πέστε μου, να λέμε και ευχαριστώ. Την άλλη φορά, έτσι για πρωτοτυπία να του πείτε να την φέρει μέσα σε κολοκύθα. Εκείνες που κάναμε τις Απόκριες με το ρεσό μέσα; Α να σε χαρώ.

8

Επίσης, δεν ξέρω ποιος τον κουρεύει και ποιος του βάζει ζελέ αλλά αν τον βρείτε να τον φέρετε να τον κάψουμε στα κόλυντα μπάμπου.Εγώ πάντως όταν τον είδα με γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Τους ευχούλιδες τους θυμάστε; Ένα τέτοιο πράγμα.

9

Και θα κλείσω το θέμα της φλόγας της αγάπης που έφερε ο Ερυθρός Σταυρός με ένα έργο τέχνης. Δαντέλα πλεγμένη με τσιγκελάκι και νήματα μεγάλης ανθεκτικότητας. Την είδαμε πάνω στην τηλεόραση. Την είδαμε στα σκρίνια. Την είδαμε σε τραπεζάκια, πολυθρόνες ακόμα και πάνω σε ψυγείο. Σε αναλόγιο πρώτη φορά την βλέπουμε. Το κιπούρ σε όλο του το μεγαλείο. Κύριε Χατζημιχαήλ μου (πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού) αν και είστε καινούριος σε αυτή τη θέση θέλω να προσέξετε κάποια πράγματα. Πρώτον, έχουμε 2019. Δεύτερον, το περιοδικό Burda δεν κυκλοφορεί πια και τρίτον και σημαντικότερο, είχαμε να δούμε τόσο κιπούρ από το προσκλητήριο στο γάμου του Argy. Θέλετε να σας ταυτίσουν; Ε, για σκεφτείτε το.

10

Τέτοιο συνωστισμό είδα τελευταία φορά στο National Geographic όταν έδειχνε μια φωλιά από τερμίτες. Η διοίκηση, πήχτρα. Η αντιπολίτευση, ομαδικό όργιο. Ο ένας πάνω στον άλλον. Δημοτικό συμβούλιο σου λέει ο άλλος. Αυτό είναι δύο έργα sex, η αίθουσα κλιματίζεται. Τέλος πάντων, μαζεύτηκαν τα καλά μου για να λύσουν προβλήματα. Ένα θα σας πω αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, έχουμε τόσο χιούμορ γι΄ αυτό δεν μπήκαμε ακόμα μέσα με τις τσάπες. Μην παίζετε με την υπομονή μας.11

Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν τα σκουπίδια. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε ότι επειδή δεν έχουμε ΣΜΑ δικό μας, αργούνε τα απορριμματοφόρα να πάνε να αδειάσουν στα Γιαννιτσά με αποτέλεσμα να μένουν τα σκουπίδια αμάζευτα. Να ρωτήσω κάτι γιατί αν δεν το ρωτήσω θα σκάσω. Αφού τα απορριμματοφόρα αδειάζουν στα Γιαννιτσά, ένα βουνό με σκουπίδια πίσω από το κυνοκομείο και δίπλα στο αμφιθέατρο, ποιος το έκανε; Ξυπνάνε οι θειες το πρωί, με το αξημέρωτο για να μην τις δούνε και φορτώνουν στο ραμπαδέλι τα σκουπίδια της γειτονιά και κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να τα πετάξουν κύριε Κούγκα μου;

Να δεις που αυτές οι κουτοπόνηρες το έκαναν για να σας εκθέσουν. Να βάλετε σεκιούριτι για να φυλάει το μέρος. Σιγά μη δεν το κάνατε εσείς κάτι τέτοιο, με τίποτα αφού είναι παράνομο. Αυτές οι κωλόγριες φταίνε. Ε;

Εξάλλου ο αρχηγός σου κύριε Κούγκα μου, είπε ότι επίτηδες διάλεξε την αντιδημαρχία καθαριότητας γιατί ήταν ένα πόστο που πονούσε ο δήμος και αυτός θα το βάλει σε τάξη. Δεν είδα κανέναν από τη διοίκηση Γκυρίνη να διαμαρτύρεται για αυτήν τη δήλωση. Γκιορτζή και Βουλγαράκη εσάς έβγαλε στον τάκο, εσάς εμμέσως πλην σαφώς είπε άχρηστους. Το καταλάβατε ή απλά χαρήκατε που έφυγε από πάνω σας ένα βάρος; Σας υπερασπίστηκε ο δήμαρχος σαν πρώην συνεργάτες ή εγώ δεν το άκουσα; Ίσως επειδή δεν εκλεχτήκατε είπε ας πάει και το παλιάμπελο, η δουλειά μου να γίνετε. Who knows?

Και θα κλείσω με το καλύτερο. Η ιστορία μας έχει δώσει μεγάλα παραδείγματα αντρών. Κωνσταντίνος ο Βουλγαροκτόνος, Μέγας Αλέξανδρος ο στρατηλάτης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο γέρος του Μοριά. Από σήμερα γράψτε ένα ακόμη μεγάλο όνομα στα κιτάπια της ιστορίας των μεγάλων αντρών. Σωτήρης Τόκας ο Βουλοτρύπις.

12

Δεν άφησε γούρνα, δεν άφησε λακκούβα, δεν άφησε τρύπα που να μη τη βούλωσε. Όπου σκόνταφτε έριχνε πίσσα. Παλιές και καινούριες τρύπες, όλες βούλωσαν. Σωτήρη μου, όσο και να το καρικώνεις ένα βρακί πάλι τρύπιο θα είναι. για μένα όμως αυτό που μετράει είναι ότι ακόμα δεν ανέλαβες καλά καλά και το έριξες στη δουλειά. Όχι σαν κάποιους που πήγαν μια φορά και περιμένουν πότε θα κάνει χορό το ΚΑΠΗ για να ξαναπάνε. Το έργο επέβλεπε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ο Βένιος. Ένα θα σου πω αντιδήμαρχε μου, είσαι αρχηγόπουλο και σου βγάζω το καπέλο. Χορεύουν όλοι στο ρυθμό σου. Βάζω στοίχημα ότι παρόλο που υπέγραψες για ένα χρόνο, σίγουρα θα κάτσεις…..4. Αμφιβάλει κανείς;

Πολλά είπα και σήμερα και ελπίζω να μη σας κούρασα. Το να πιστεύουμε ότι ο δήμος μας θα πάει μπροστά είναι σα να λέμε ότι γνωρίζουμε έναν πληρωμένο δολοφόνο που είναι απλήρωτος έξι μήνες. Δεν παίζει.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας