ΔΕΘ: Εγκαίνια χωρίς πρωθυπουργό - Ομιλία και συνέντευξη Τύπου στα μέσα της εβδομάδας Κύριο

07 Σεπ 2023
ΔΕΘ: Εγκαίνια χωρίς πρωθυπουργό - Ομιλία και συνέντευξη Τύπου στα μέσα της εβδομάδας

Ο πρωθυπουργός δεν θα πραγματοποιήσει ούτε την κεντρική ομιλία του, ούτε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έναρξη της 87ης ΔΕΘ λόγω των τεράστιων καταστροφών από την πρωτοφανή κακοκαιρία.

 

Εγκαίνια ΔΕΘ χωρίς πρωθυπουργό, χωρίς ομιλία εγκαινίων, χωρίς συνέντευξη τύπου. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλλον πρέπει να θεωρείται οριστική.

 

Αιτία τα όσα τραγικά συμβαίνουν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, που έχει βουλιάξει η «μισή» Ελλάδα στα νερά της βροχής. Κάτι που δεν μπορεί να παραβλέψει η κυβέρνηση συνολικά και να μην επηρεάσει το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

 

Ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στη Θεσσαλονίκη στα μέσα της εβδομάδας και έχει αποφασιστεί να κάνει κεντρική ομιλία στη ΔΕΘ, αλλά και συνέντευξη Τύπου, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία «Daniel».

 

Χτες ακόμη το επιτελείο του πρωθυπουργού υπολόγιζε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή στην ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 87ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου και στη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Κυριακής. Βόλτα στα περίπτερα, συναντήσεις κτλ. είχαν πάει περίπατο με όσα συμβαίνουν.

 

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο την Παρασκευή να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όμως κι αυτό τώρα είναι υπό εξέταση, αν και όλοι του εισηγούνται πως δεν μπορεί επειδή έσβησε η φωτιά να μην πάει, καθώς ο κόσμος στη Θράκη αγωνιά για την επόμενη μέρα. Θα το κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, όμως σε επόμενο χρόνο, διότι τώρα η προτεραιότητα είναι άλλη.

 


Υπάρχει η Θεσσαλία, η οποία βιώνει απίστευτες καταστάσεις λόγω της θεομηνίας «Daniel». Και μια επίσκεψη στον Βόλο είναι αυτονόητη και μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Αυτό ίσχυε μέχρι χτες.

 

Δεν είναι όμως πλέον μόνο ο Βόλος. Η κακοκαιρία βούλιαξε κυριολεκτικά όλη τη Θεσσαλία και οι καταστάσεις που εξελίσσονται είναι πρωτόγνωρες.

 

Είναι ο παραγωγικός κάμπος της Λάρισας που έχει βουλιάξει και πλέον και η ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

 

Συνεπώς ο πρωθυπουργός αποφασίστηκε το Σαββατοκύριακο να μεταβεί στη Θεσσαλία και ακόμα το πρόγραμμά του είναι υπό διαμόρφωση. Πάντως, είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται στην περιοχή και στόχος είναι να πραγματοποιήσει αυτοψία παντού.

 

Για τη Θεσσαλονίκη από το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνουν και επισήμως πως ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην πόλη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στη διάρκεια της ΔΕΘ και θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία, αλλά και συνέντευξη Τύπου, η οποία προφανώς πλέον θα επικεντρωθεί στην κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, αλλά και στην Πολιτική Προστασία. Τα θέματα οικονομίας θα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις του, όχι όμως ως κυρίαρχα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας