Δήμος Βέροιας: Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και φιλοζωική ενημέρωση από την κ. Κατερίνα Παπαποστόλου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Μέρας Αδέσποτων Ζώων Κύριο

Δήμος Βέροιας: Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και φιλοζωική ενημέρωση από την κ. Κατερίνα Παπαποστόλου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Μέρας Αδέσποτων Ζώων

Δήμος Βέροιας: Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και φιλοζωική ενημέρωση από την κ. Κατερίνα Παπαποστόλου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Μέρας Αδέσποτων Ζώων

Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών, με συμμετοχή μαθητών της ΣΤ’ τάξης των 1ο, 3ο, 6ο & 8ο Δημοτικών Σχολείων Βέροιας, διοργάνωσε το Τμήμα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς της Δ/νσης Περιβάλλοντος Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου).

Στη δράση παρουσιάστηκε φιλοζωική ενημέρωση των μαθητών βασισμένη σε εγκεκριμένα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχει δημιουργήσει η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πλατάνου- Πρασινάδας, πιστοποιημένη ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέας φιλοζωικών εκπαιδευτικών βιβλίων, Κατερίνα Παπαποστόλου.

Παρόντες στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Συρμούλα Τζήμα, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Τσιφλίδης, η Δ/ντρια Περιβάλλοντος, κα Βίλμα Μαυροματίδου, η Προϊσταμένη του τμήματος, κα Έφη Βόλκου, ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρης Πυρινός και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/βάθμιας Διεύθυνσης, κ. Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος εκπροσώπησε την Διευθύντρια Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Ευθυμία Γώτη.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου ανέλαβε για τέσσερις ώρες να εκπαιδεύσει τους μαθητές μαζί με τον ακούραστο συνεργάτη και βοηθό, τον Άξελ, έναν σκύλο εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης που βρέθηκε πολύ κακοποιημένος στην Αλεξάνδρεια και διασώθηκε από την ίδια.

Ο Άξελ ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς με την προσήλωση και αφοσίωσή του στην εκπαιδευτική δράση αλλά και με την αγάπη και κατανόηση που έδειξε στους συμμετέχοντες, παίρνοντας μέρος σε παιχνίδια κίνησης και δείχνοντας τρόπους συμπεριφοράς από τον άνθρωπο σε έναν άγνωστο σκύλο.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τους σκύλους που ζουν στο Κυνοκομείο της Βέροιας και προτροπή να το επισκεφθούν ώστε να τους γνωρίσουν από κοντά, και εφόσον είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν να προβούν σε αυτή την υπέρτατη πράξη καλοσύνης και αγάπης.

IMG_20230405_014810.jpg

IMG_20230405_014629.jpg

IMG_20230405_014351.jpg

IMG_20230405_014921.jpg

 

IMG_20230405_014831.jpg

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας