Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ο Ελληνισμός σήμερα γιορτάζει το ηρωικό ΟΧΙ ενάντια στις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις του Άξονα. Αυτό το ΟΧΙ του ’40 έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, από το «Μολών Λαβέ» στις Θερμοπύλες ,από το «Ελευθερία ή θάνατος» το 1821.

 

Στα βουνά της Πίνδου ο Ελληνικός Στρατός απέκρουσε την εισβολή του Ιταλικού φασισμού και έτρεψε σε φυγή τον Ιταλικό στρατό. Αργότερα αντιστάθηκε σθεναρά για αρκετούς μήνες στη στρατιά του Χίτλερ και έγινε αντικείμενο παγκόσμιου θαυμασμού.

 

Οι Έλληνες επέλεξαν ένα ηρωικό ΟΧΙ ενάντια σε κάθε λογική, σε κάθε υποταγή και έστειλαν το μήνυμα σε όλο τον κόσμο, πως όταν παλεύει κανείς με την ψυχή του, όταν αγωνίζεται για την ελευθερία του ,όταν αφήνει το «ΕΓΩ» και επιλέγει το «ΕΜΕΙΣ» τότε όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια ,όσες θυσίες και να χρειαστούν στο τέλος θα βγει νικητής.

 

Οι ήρωες του ’40 έδωσαν έναν μεγάλο και τιτάνιο αγώνα για το δίκαιο και την ανθρωπιά, την ειρήνη και την ελευθερία.

 

Η σημερινή επέτειος είναι η κατεξοχήν ευκαιρία να σκεφτούμε τη σημασία της εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

 

Σήμερα 83 χρόνια μετά στρεφόμαστε για μια ακόμη φορά στο παρελθόν για να αντλήσουμε θάρρος και δύναμη ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής μας.

 

Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να πει και να υπερασπιστεί τα δικά της ΟΧΙ. Ο αγώνας ποτέ δεν είναι εύκολος όμως αξίζει κάθε θυσία για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε σε μια ελεύθερη Ελλάδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, αυτάρκη, μια Ελλάδα της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης ,της προόδου και της ευημερίας.

 

Οι ήρωες του έπους του ’40 μας έδειξαν το δρόμο.

 

 

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας