Η Συνέντευξη τύπου του Παναγιώτη Γκυρίνη:"Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει εάν θα γίνουν ή όχι εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας"(video) Κύριο

Η Συνέντευξη τύπου του Παναγιώτη Γκυρίνη:"Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει εάν θα γίνουν ή όχι εκλογές στον Δήμο Αλεξάνδρειας"(video)

Συνέντευξη τύπου εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Παναγιώτης Γκυρίνης με αφορμή τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, το οποίο διέταξε την επανάληψη των εκλογών.

 

¨Κάλλιο αργά παρά ποτέ¨ τονίζει το alexandriamou.gr...αν και Προεκλογική εξαγγελία της Ωρας Ευθύνης ήταν η τακτική Eνημέρωση όλων των MME ανεξαιρέτως, για τα πεπραγμένα, τα μελλοντικά ή εναλλακτικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής ως μέσο δημοκρατικού ελέγχου, διαβούλευσης ενημέρωσης και συμμετοχής του Δημότη δυστυχώς έχουμε να ενημερωθούμε για θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τον Δήμο με συνέντευξη τύπου, χρόνια ...αυτό δεν νοείται στις δημοκρατίες αφού απαξιώνει και την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους και τους πολίτες και κυρίως δεν βοηθά τη δημοτική αρχή.

 

Μετά από μία σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που συνέβησαν πριν αλλά και μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο κ. Γκυρίνης ανέφερε ότι "Αυτό που θα καθορίσει το αν γίνουν ή όχι οι εκλογές είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας και τις 14 Μαρτίου θα εξεταστεί το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Βέροιας της Ωρας Ευθύνης"

 

Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι τον Αύγουστο η Ωρα Ευθύνης συγκρότησε και κατέθεσε ένα πλήρες και σωστά δομημένο ψηφοδέλτιο ¨στην ώρα της¨.

 

¨Η ετοιμότητά μας δεν ήρθε 31 Αυγούστου 23.59 αλλά πολύ νωρίτερα" τόνισε ο κ. Γκυρίνης και πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο της κ. Κουρκουτά δεν κατάφερε να καταθέσει στην ώρα του ψηφοδέλτιο που να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και είχε πολλές ελλείψεις, τις οποίες παραδέχθηκε και η επικεφαλής με τη δήλωσή της ¨Τίτλοι τέλους¨.

 

¨Η διοίκηση μας προέκυψε νόμιμα, με καθαρές διαδικασίες και με μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια να αμφισβητηθεί η διοίκησή μας όταν χαρακτηρίστηκε υπηρεσιακή. Υπηρεσιακή είναι η διοίκηση όταν διορίζεται, όχι όταν είναι εκλεγμένη" τόνισε ο κ. Γκυρίνης.

 

Ο κ. Γκυρίνης είπε ότι αν γίνουν τελικά οι εκλογές, η παράταξη του είναι πανέτοιμη για τη νίκη.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, αν αυτή η πρωτοφανής κατάσταση πανελλαδικά επηρέασε την λειτουργία της διοίκησης του δήμου, ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου η λειτουργία του Δήμου, όμως θα επηρεαστεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, θα υπάρξουν περιορισμοί στην λειτουργία της διοίκησης οσον αφορά τον εσωτερικό κανονισμό, τις μετακινήσεις υπαλλήλων, τη διενέργεια διαγωνισμών κ.α.

 

¨Θα αφήσω τον κόσμο να κρίνει τους αντιπάλους μου, μέχρι τώρα αυτός τους έστελνε στο σπίτι τους και εμένα στη διοίκηση¨

 

Ο κ. Γκυρίνης τόνισε ότι δεν έχει αποχωρήσει κανείς από τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιό του.

 

Επίσης ρωτήθηκε από το alexandriamou.gr και την κ. Έφη Καραγιάννη: Kαθόλη τη διάρκεια της θητείας σας αλλα κυρίως μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου υπήρχαν πάμπολλες αναρτήσεις στα social media, τόσες καταγγελίες σε mail στα τοπικά ΜΜΕ, παράπονα από τους πολίτες για πλήρη εγκατάλειψη και απραξία του Δήμου, εικόνες με ξεχειλισμένους κάδους, λακούβες και κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και κινητής περιουσίας των πολιτών, αδέσποτα, σχολεία πνιγμένα στα χόρτα, διαμαρτυρίες προέδρων, αποχωρήσεις συνεργατών με αιχμές και άλλα πολλά που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.Γιατί οι πολίτες αναφέρουν ότι ο Δήμος φαίνεται να έχει μείνει πίσω και να μην είναι τόπος για να ζεις και πάνω απ όλα να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο μέλλον;
Eπίσης οι πολίτες αναφέρουν ότι δραστηριοποιείστε σαν δημοτική αρχή μετα την απόφαση του Πρωτοδικείου Βέροιας.Και επειδή το υποσχέθηκα σε έναν παππούλη 80 χρονών θα σας πω τι μου ζήτησε να σας ρωτήσω πριν από λίγες ημέρες.Αφού του αρέσουν του Δημάρχου τα ωραία πράγματα, έχει ωραίο σπίτι, ωραίο αυτοκίνητο γιατί δεν φρόντισε τόσα χρόνια να φτιάξει έναν όμορφο δήμο για τα παιδιά μας και νιώθουμε σαν να ζούμε σε ένα ξεχασμένο τόπο από τον οποίο τα εγγόνια μας θέλουν να φύγουν;

 

¨Διαπιστώσεις λίγων πολιτών που πολλές φορές αναδεικνύουν προβλήματα αλλά υποκρύπτουν και άλλα πράγματα. Η διοίκηση υπάρχουν πράγματα που δεν κατάφερεστην ώρα τους. Συνεχώς θα πρέπει να βελτιώνεται η δημοτική αρχή , να γνωρίζει και να βρίσκει τρόπους να λύνει τα προβλήματα και όχι λόγω εκλογών. Ξεπερνάμε τα προβλήματα και αρχίζουμε να φέρνουμε αποτελέσματα.

 

Επίσης ρωτήθηκε από το alexandriamou.gr: Στην περίπτωση της δικαστικής διαμάχης με τον κ. Σάκη Κούγκα πώς οι πολίτες θα μάθουν τι έγινε αφού αποσύρατε τη μήνυση;
Γιατί δεν αφήσατε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για ένα ζήτημα που άπτεται τη διαχείριση, γιατί δεν είμαι αρμόδια να μιλήσω, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος;

 

Ρωτήθηκε από το alexandriamou.gr για τις προμήθειες του Δήμου Αλεξάνδρειας που δεν αποφέρουν τίποτα στους πολίτες με αναφορά στα παροπλισμένα και παρατημένα στην τύχη τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικό λεωφορείο και τι θα γίνει με αυτά;

 

Επίσης η κ. Καραγιάννη ανέφερε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς αγρότες της ευρύτερης περιοχής και αφορά τη γέφυρα του Π.Πρόδρόμου και την αποκατάστασή της η οποία όπως τόνισε ο κ. Γκυρίνης δεν προσδιορίζεται χρονικά.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη και τις απαντήσειςπου έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ:

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας