Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι 6 εθνικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι 6 εθνικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη χώρα με αιχμή την κοινωνική, οικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας θα αναπτύξει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

 

Μεγάλο βάρος αναμένεται πως θα δοθεί στην αποκατάσταση των σχέσεων με τη μεσαία τάξη, μέσα από μέτρα για τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους και μισθωτούς, και από την άλλη πάγια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στήριξη στο κοινωνικό κράτος.

 

Οι κοινωνικές κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται κυρίως το πρόγραμμα είναι ο κόσμος της εργασίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι μικροί μεσαίοι επιχειρηματίες, οι γυναίκες και η νέα γενιά.

Με βάση το πλαίσιο των εν λόγω προτεραιοτήτων θα συγκροτηθεί η βάση για προγραμματικές συγκλίσεις με στόχο τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Οι έξι εθνικές προτεραιότητες είναι:

 

Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Αυτό θα γίνει με δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα

 


Ενίσχυση του εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

 


Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα ισχυρό ΕΣΥ και νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑΜΕΑ.

 


Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσια πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα

 


Ισχυρό Δημοκρατικό Κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥπ

 


Απάντηση στο δημογραφικό με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

 


Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναπτύξει επομένως στη φετινή ΔΕΘ ένα πλήρες, ολιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα διακυβέρνησης για δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους.

 

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες τόσο σε εθνικούς όσο και σε κοινοτικούς πόρους μέσα από την πιο δίκαιη ανακατεύθυνση των σημαντικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του ΕΣΠΑ (21-27), καθώς και σε μεγάλες θεσμικές και διαρθρωτικές τομές.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας