Τάσος Μπαρτζώκας: Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους: τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Κύριο

Τάσος Μπαρτζώκας: Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους: τους φοιτητές και τις φοιτήτριες

Η επιστροφή των Πανεπιστημίων στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ήταν το συμβολικό μήνυμα της τοποθέτησης του Τάσου Μπαρτζώκα, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Όπως τόνισε ο Βουλευτής, μπαίνει τέλος στην αδικία που υποβάλλει η Πολιτεία τους φοιτητές, απαξιώνοντας τα όνειρα τους για πρόοδο και κοινωνική άνοδο, αλλά και το μόχθο των οικογενειών τους.

 

Επεσήμανε ότι η ευθύνη του απέναντι στη νέα γενιά και η ταύτιση του με τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν, να ξεχωρίσουν και να διακριθούν, του υπαγορεύει το καθήκον να συμμετάσχει στο άλμα που πρέπει να κάνει η πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ένα άλμα στο καλύτερο μέλλον, στο οποίο συμβιβασμοί με το λίγο και το μέτριο δε χωρούν.

 

Απάντησε και στις απειλές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «κουρέλιασμα» του νόμου, πριν καν ψηφιστεί, τονίζοντας ότι «η κοινωνία σας έχει προσπεράσει, η νεολαία σας έχει ξεπεράσει. Δεν είστε πλέον της μόδας.»

 

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

https://www.youtube.com/watch?v=OhMqJ9Oy7hc

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας