Τζιτζικώστας για κράτησή του από τουρκικές αρχές: Αστειότητες οι αιτιάσεις των Τούρκων – Ήλεγξαν όλα μου τα έγγραφα Κύριο

Τζιτζικώστας για κράτησή του από τουρκικές αρχές: Αστειότητες οι αιτιάσεις των Τούρκων – Ήλεγξαν όλα μου τα έγγραφα

Ως «αστειότητες» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις των τουρκικών Αρχών ότι του απαγορεύτηκε η είσοδός του στη γειτονική χώρα, επειδή δημιουργήθηκε ένα τεχνικό πρόβλημα ,εξαιτίας του ότι το ονοματεπώνυμό του έμοιαζε με κάποιου που θεωρείται ανεπιθύμητος στην Τουρκία, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


«Αυτά είναι αστειότητες. Οι τουρκικές αρχές, ήλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά, ευρωπαϊκά έγγραφα», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ιμάμογλου για τουρκική πρόκληση με Τζιτζικώστα: Απαράδεκτη μεταχείριση


Απαράδεκτη, χαρακτήρισε την μεταχείριση που επεφύλασσαν οι Τούρκοι στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τζιτζικώστας κρατήθηκε επί 6 ώρες σε ένα γραφείο στη Σμύρνη και δεν το επιτρεπόταν η είσοδος στην Τουρκία.

«Ο πρόεδρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι του συνέβη. Αυτό που στεναχώρησε τον αγαπητό μου φίλο Κώστα στεναχώρησε και εμένα. Όπως μόλις ανέφερα, ο αξιότιμος προσκεκλημένος μας, ο οποίος ήρθε για ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο κ. Τουντς Σογιέρ, δυστυχώς, από μία παρεξήγηση κι ένα τεχνικό πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην του δοθεί άδεια (εισόδου) μας στενοχώρησε κι εμάς», είπε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και συνέχισε:

 

«Ελπίζω οι προθέσεις, που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό και σκοπό έχουν να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, να μην προβούν και σε διαφορετικά βήματα. Η χθεσινή μεταχείριση προς τον κ. Τζιτζικώστα είναι φυσικά απαράδεκτη. Ελπίζω οι αρχές και των δύο χωρών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια ζητήματα.

 

Επειδή υπάρχει ανάγκη για φιλία, αδελφοσύνη και συνεργασία και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Υπάρχει μία απόλυτη ανάγκη για ειρήνη στο Αιγαίο».

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας