Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία - Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του Kυβερνητικού εκπροσώπου Κύριο

Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία - Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του Kυβερνητικού εκπροσώπου

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό θα ξεκινήσει από την Δικαιοσύνη, καθώς στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, τα Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «όπως γνωρίζουμε ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί.

Χρειάζεται να επιμείνουμε στα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα.

Θα είναι μια δύσκολη άσκηση την οποία καλούμαστε να λύσουμε και πάλι όλοι μαζί».

Αναλυτικότερα επεσήμανε πως η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές

και από τις οικονομικές δραστηριότητες που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τα σχολεία.

Υπογράμμισε ωστόσο πως «σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα»

Έκανε σαφές ότι η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα «ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα»,τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία «για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως π.χ. εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι για την αποφυγή συνωστισμού η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσω των γραμματειών χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.
Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης του Στέλιου Πέτσα

Το Πάσχα η ανταπόκριση της κοινωνίας στα δύσκολα μέτρα υπήρξε πρωτοφανής. Μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα μεταβούμε σε μια νέα εποχή.
Επεξεργαζόμαστε σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη.
Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης ξεκινάει από τη Δικαιοσύνη. Από τις 27 Απριλίου ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία και τα πρωτοδικεία για προσημειώσεις.
Είναι προφανές ότι η πανδημία προκαλεί βαθιά ύφεση που αναπόφευκτα θα πλήξει και τη χώρα μας. Την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη EUCO.

Οι ηγέτες καλούνται να δώσουν κοινές απαντήσεις στα κοινά προβλήματα που προκαλούνται από τον κορονοϊό.
Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα στις 3.45 τηλεδιάσκεψη με τον @eucopresident στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου EUCO
Επεκτείνεται η χορήγηση των 800.00 ευρώ
Έχουμε αυξήσει τις ΜΕΘ στις 1.004 και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Έχουν γίνει 3.131 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού
Οι συντάξεις αυτό το μήνα θα καταβληθούν σε ξεχωριστές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.
Ο νέος λογαριασμός της Κυβέρνησης στο Viber θα μείνει, για θέματα ενημέρωσης των πολιτών σε σχέση με το κράτος
Ανήμερα της επετείου της 21η Απριλίου δεν ξεχνούμε. Σήμερα η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας.
Επανέρχεται η Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για τα επόμενα βήματα.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο μετάβασης
για μέτρα περιορισμού την Πρωτομαγιά: Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και όλοι θα κινηθούμε πάλι με σχέδιο και συγκροτημένα.
Μέρος της στρατηγικής μας για τη σταδιακή μετάβαση έχει να κάνει με τα τεστ. Θα ενημερωθείτε όταν ανακοινωθεί το σχέδιο μετάβασης.
Για ΣΥΡΙΖΑ-κατάρτιση επιστημόνων: Ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει τη Βουλή. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω

ότι μέχρι προχτές ο κ.Τσίπρας ζητούσε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και τώρα καταθέτει απλώς επίκαιρη ερώτηση.
Διαψεύδω ότι υπάρχει θέμα καθιέρωσης υποκατώτατου μισθού.
για τηλεδιάσκεψη EUCO & αν θα επιμείνει η Ελλάδα στην έκδοση ευρωομολόγων: Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται αποφασιστικότητα των ηγετών.

Σημασία έχει να φανεί σε πολίτες & αγορές ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι χρειαστεί για να λύσει το πρόβλημα.

www.iefimerida.gr

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας