Η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την ασφαλτόστρωση-αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου Λουτρού - Βρυσακίου Κύριο

Η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για την ασφαλτόστρωση-αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου Λουτρού - Βρυσακίου

Οι ασφαλτοστρώσεις- επιδιορθώσεις των δρόμων της Ημαθίας είναι από την πρώτη στιγμή βασικός τομέας του προγραμματισμού μας. Αυτό φαίνεται σε όλη την Ημαθία από το έργο που κάνουμε σε δρόμους ευθύνης μας ή από το έργο που κάνουμε σε δημοτικούς δρόμους στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφουμε με τους Δήμους.

 

Η ασφαλτόστρωση-αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου Λουτρού- Βρυσακίου, είναι διαχρονικό αίτημα πολιτών και φορέων της περιοχής, το προγραμματίσαμε και επιπλέον μας τέθηκε ως βασικό ζήτημα, μαζί με άλλους δρόμους του Δήμου Αλεξάνδρειας, τόσο από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη όσο από τον υφυπουργό Οικονομικών-βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Π.Ε. Ημαθίας πάντα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα του κόσμου και των εκπροσώπων του, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αλεξάνδρειας για επιδιορθώσεις- ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων της περιοχής, έργα που συνολικά βρίσκονται σε εξέλιξη όπως και ο δρόμος. Υπάρχει όμως μια σειρά κι ένας εύλογος προγραμματισμός. Προτεραιότητα έχουν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες (που συνήθως ανήκουν στην ευθύνη μας) και εφόσον το επιτρέπει ο προϋπολογισμός ακολουθούν τα έργα σε δημοτικούς δρόμους, που εντάσσονται σε αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις και εκτελούνται σύμφωνα με τη σειρά που ορίζει ο κάθε Δήμος. Για τη διαδικασία αυτή και τη συνεργασία που πρέπει να προηγηθεί με τον Δήμο Αλεξάνδρειας εφόσον πρόκειται για δημοτική οδοποιία, ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρού, που επίσης ζήτησαν το έργο και με τους οποίους συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

 

Η ασφαλτόστρωση – αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου Λουτρού – Βρυσακίου, είναι στον προγραμματισμό μας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αλεξάνδρειας και σύμφωνα με τις υποδείξεις του, είναι όμως ένα έργο με ιδιαιτερότητες (λόγω και των αρδευτικών καναλιών που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές του δρόμου), χρειάζεται ειδική μελέτη από την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξάνδρειας και η διαδικασία θα γίνει σωστά και χωρίς επικίνδυνες βιασύνες.

 

Συνεπώς, εμείς θα συνεχίσουμε αναπόσπαστοι στο έργο μας και είμαστε στη διάθεση όλων, για να τους το εξηγήσουμε, όσες φορές κι αν χρειαστεί, τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Ούτε σε ασφαλτικές επικαλύψεις -χάριν συντομίας- θα προσχωρήσουμε, ούτε θα παρεκκλίνουμε από τον εγκεκριμένο προγραμματισμό μας, ούτε θα παρακάμψουμε τον προγραμματισμό των Δήμων. Και σίγουρα δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και σε παρόμοιου τύπου διλήμματα. Ούτε θα μπούμε σε διάλογο με πρόσωπα που στοχεύουν σκόπιμα στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ή που απλώς λειτουργούν ως φερέφωνα αυτών που τους υπαγορεύουν τέτοιες συμπεριφορές, τους οποίους γνωρίζουμε βεβαίως αλλά τους αγνοούμε επειδή δεν αξίζει ο κόπος.

Ο κόσμος της Ημαθίας πρέπει να γνωρίζει ότι η Π.Ε. Ημαθίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε “πελάτες”. Εάν κάποιοι συνήθισαν να λειτουργούν ως “πελάτες” τους συνιστούμε ψυχραιμία. Με εμάς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βεβαίως και είμαστε στη διάθεση των παραπλανηθέντων μελών του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρού για να τους εξηγήσουμε την πραγματικότητα. Βεβαίως και δεν βλέπουμε κανέναν ως αντίπαλο και ζητούμε πάντα τη συνεννόηση, τον διάλογό και τη συνεργασία για να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του. Αυτά για ενημέρωση της κοινής γνώμης και ως αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με το περιεχόμενο της λανθασμένης και ανυπόστατης ανακοίνωσης του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρού.

Κάτι τελευταίο, σε σχέση με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρού. Σέβομαι το αξίωμα, όπως κάθε αξίωμα, ότι αυτό εκπροσωπεί και από όποιο χώρο προέρχεται. Δεν ανέχομαι όμως συμπεριφορές που δεν τιμούν το αξίωμα και τον κόσμο που εκπροσωπεί. Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος συμπεριφέρθηκε εντελώς ως κοινός τραμπούκος κατά την επικοινωνία που είχε με το γραφείο μου και φέρθηκε τουλάχιστον με απρέπεια και υβριστικά προς τους συνεργάτες μου, αρνούμενος να συναντηθεί μαζί μου, όπως του ζητήθηκε, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου. Με τέτοιες κουτσαβάκικες συμπεριφορές, μας θυμίζει άλλες εποχές, που προφανώς τον εκφράζουν και τις νοσταλγεί. Τον καταγγέλλω δημοσίως και προς κάθε κατεύθυνση. για την απύθμενη αλαζονεία του και τον ατέλειωτο αυταρχισμό του.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας