Οι Ζω.Ε.Σ και η Κατερίνα Παπαποστόλου στην πυρόπληκτη Εύβοια, στους εθελοντές φιλόζωους και σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη Κύριο

Οι Ζω.Ε.Σ και η Κατερίνα Παπαποστόλου στην πυρόπληκτη Εύβοια, στους εθελοντές φιλόζωους και σε κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη

Μέρες τώρα βιώνει όλη η χώρα μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη που για πολλούς σημαίνει μάλιστα να ξεκινήσουν τη ζωή τους απο την αρχή. Τόσο πολλές πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες δημιούργησε πολύ δύσκολες καταστάσεις σε όλη τη χώρα. Τα ανθρώπινα θύματα ηταν ελάχιστα όμως τα μη ανθρώπινα θύματα αλλά και το περιβάλλον βίωσε μια τραγωδία άνευ προηγούμενου. Συγκίνηση προκάλεσε όλη αυτή η διάθεση των ανθρώπων να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους ενώ συσσωμο το Φιλοζωικό κίνημα απέδειξε για ακόμη μια φορά το ότι μπορεί πραγματικά, αν ενωθεί, να κάνει θαύματα.


Οι Ζω.Ε.Σ που εδρεύουν στην πόλη μας και ίδρυσε η συμπολιτισσα μας εκπαιδευτικος - ζωοθεραπευτρια αλλά και συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστολου για ακόμη μια φορά απέδειξαν την ευαισθησία τους για τις πυρόπληκτες περιοχές και τη Δευτέρα ταξιδεύουν στην Εύβοια να στηρίξουν από κοντά τους εθελοντές φιλοζωους εκεί, το Φιλοζωικό Σωματείο Happy Paws αλλά και κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, ενώ οι Ζω.Ε.Σ εχουν ήδη στηρίξει πυρόπληκτα ζώα στην Αττική, στη Μάνη και τώρα ετοιμάζουν να στηρίξουν στην Ηλεία και την Αρκαδία.


Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της οργάνωσης, αλλά και τη δήλωση που έκανε η ιδρύτρια του Κατερίνα Παπαποστολου στο www.alexandriamou.gr:

 

Τα καταφέραμε στο οργανωτικό κομμάτι λοιπόν και είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση στην Εύβοια τη Δευτέρα πολύ νωρίς το πρωί!
Αναζητούμε όμως ακόμη αυτοκίνητα που μπορουν να αναχωρήσουν από όλη την Ελλάδα ή απο την Αθήνα για μια μετάβαση τους αυθημερόν στην Εύβοια μετά την Τετάρτη 18 Αυγούστου που θα χρειαστούμε επιπλέον βοήθεια.


Χάρη στη συνεργασία μας με το Happy Paws μπορούμε να καλύψουμε τη διαμονή σας εκεί αλλά και ένα μέρος των εξόδων σας εκεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:
Στην έδρα ΖωΕΣ
☎️ 6948178613- ΖωΕΣ
Στον χώρο της Γεωργίας Παγωνη
☎️694 071 8858
Στο pet shop της Έλενας-πλησίον Εθνικής Τράπεζας

 

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βενιζέλου 62 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης (πλατεια) - επικοινωνία πριν με Ελένη Καλιογλου
☎️6986218988

 

ΑΘΗΝΑ:
Dog fully-Εριεττα Καραμπετσου
Πιεριας 48α Περιστέρι
Λουδ τζωρτζ 3 Καστέλα Πειραιάς
Επικοινωνία πριν με Εριεττα Καραμπετσου
☎️6977806432

 

Μπορείτε για ανθρώπους να φέρετε ο, τι θέλετε από τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και όλα τα είδη supermarket, λευκά είδη, κουβέρτες, ρούχα, τσάντες, παπούτσια και ο, τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο, αρκεί να είναι χωρισμένα στις σακούλες ή στις κούτες ανά κατηγορία, γράφοντας από έξω από την κουτα το είδος που περιέχει.
Μπορείτε για ζώα να φέρετε τροφές για σκύλους και γάτες, λιχουδιές, αντιπαρασιτικα κολαρα και χάπια, λουριά, κολαρα,πιατάκια φαγητού και νερού, κουβερτακια και ο, τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο για αυτά τα πλάσματα.

 

❗Σε κάθε σακούλα παρακαλούμε να γράψετε τη λέξη Εύβοια❗

 

Εξίσου σημαντικό πολύ για εμάς είναι αν δεν θέλετε να συνεισφέρετε σε είδος, να καταθέσετε ένα ποσό στον παρακατω λογαριασμό, ώστε να αγοράσουμε αυτά που χρειάζονται.

 

Το pet shop της Έλενας
Εθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: ΚΟΥΡΑΜΙΔΟΥ​ ΕΛΕΝΗ
Αιτιολογία ΖωΕΣ-Πυρόπληκτα ζώα Ευβοιας
IBAN:GR91 011 043 000000 43 000 232 058

 

Παράλληλα, μπορείτε να κάνετε τη Δωρεά σας στις Ζω.Ε.Σ-θα βοηθήσουμε στην αγορά τροφών για ζώα φαρμας, ώστε να γίνει η αγορά τους από καταστηματα της Εύβοιας αλλά και στην αγορα τροφών για ζώα αλλά και ανθρώπων για τους φίλους μας που αδυνατούν να μεταβούν στα σημεία συγκέντρωσης τροφών, φαρμάκων και αντικειμένων.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός λογαριασμού: 5208-088462937
Iban: Gr960172 2080 0052 0808 8462 937
Δικαιούχος : Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων
Αιτιολογία: Δωρεα για Εύβοια

Εξαιρετικά σημαντικό για κάθε Δωρεά:Ενημερώστε μας για κάθε κατάθεση στον λογαριασμό μας με μήνυμα στη σελίδα μας Ζω.Ε.Σ ή στο προφίλ Katerina Papapostolou στο FB ώστε να κοπεί άμεσα η απόδειξη δωρεάς.

Όλα τα είδη που θα συγκεντρωσουμε θα παραδοθούν από τις ομάδες εθελοντών μας στοχευμενα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη και για αυτό και περιμένουμε να γίνει η καταγραφή. Μην ξεχνάτε πως υπάρχουν πολλοι άνθρωποι που έχασαν το σπίτι τους αλλά ευτυχώς γλίτωσαν τα ζώα τους αλλά είναι δύσκολο να τα στηρίξουν τώρα όπως και ότι πολλοί εθελοντές που φρόντιζαν τα αδέσποτα έχουν χάσει τα σπίτια τους επίσης. Είμαστε δίπλα τους!
Είμαστε όλοι μαζί! Είμαστε η αλλαγή! Είμαστε του εαυτού μας η καλύτερη εκδοχή!

Μέρα και νύχτα θλίψης σήμερα μετα το σοκαριστικο ολοκαύτωμα της Εύβοιας. Μέρες και νύχτες θλίψης πολλές μέρες και νύχτες τώρα.


Σε αντίθεση με τις δηλώσεις πολλών, εμείς θρηνησαμε θύματα. Εμείς θρηνησαμε πολλά θύματα, γιατί θρηνουμε τη Μάνα Γη που θα κλαίει μαζί μας για πολλά πολλά χρόνια τα παιδιά της.
Ζώα του δασους που δεν ήξεραν πώς να σωθούν, ζώα δεμένα ή εγκλωβισμένα στις αυλές που οι κηδεμόνες τους παράτησαν να καούν ζωντανά, γιατί δεν χωρούσαν στο αυτοκίνητο τους ή γιατί πολύ απλά τα είχαν για συναγερμό.Και αφού το σπιτι θα καεί τι να τον κάνεις τον συναγερμό μετά. Ζώα παραγωγής που τα περισσότερα προορίζονταν για θάνατο, να καίγονται ζωντανα, γιατί αυτός που τα είχε δεν είχε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνει για να τα προφυλάξει σε περίπτωση κινδύνου.Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις τριψηφιο αριθμό ζώων.
Αυτές οι πυρκαγιές μας έφεραν αντιμέτωπους με μια νέα κυβερνητική εντολή "Εκκενωστε τώρα" και μας δίδαξε πως τελικά δεν ήμασταν έτοιμοι σε περίπτωση κινδύνου να διασωσουμε τα ζώα που συνυπάρχουν στον πλανήτη μαζί μας. Άλλωστε δεν είμαστε μόνοι.


Φως σε αυτό το τούνελ για άλλη μια φορά οι εθελοντές. Και αυτή τη φορά οι εκατοντάδες εθελοντές που στάθηκαν βράχοι ακλόνητοι δίπλα στα πυρόπληκτα και φοβισμένα ζώα. Περπατώντας σε καμένη γη ασταμάτητα βρίσκουν ζωή στον θάνατο. Απέραντη ευγνώμοσυνη.


Τόσες μέρες και νύχτες αυπνη είδα όση τηλεόραση δεν είδα σε όλη τη ζωή μου! Ώστε να μπορώ να ενημερώνω τους εθελοντές μου που έτρεχαν στα καμμένα.Αξιοποιησα την τηλεόραση ως ένα βήμα να ακουστεί η φράση "Αφήστε τα ζώα σας ελεύθερα, αν δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας. Δώστε τους την ευκαιρία να σωθούν.", "Μην αφήνετε τα ζώα σας πίσω" Ηταν η πρώτη φορά που για σοβαρούς προσωπικούς λόγους ήταν αδύνατο να πάω κοντα στους εθελοντές μου. Ενεργή ασταμάτητα στο διαδίκτυο κάνοντας post ασταμάτητα εκκλησεων βοήθειας, ένιωσα έναν απίστευτο συντονισμό. Γνώρισα ενα άλλο είδος Εθελοντισμού που δεν είχα ποτέ τον χρόνο να υπηρετήσω. Έχει τεραστια δύναμη το διαδίκτυο και δεν υπάρχει η φράση "Είμαι μακριά και δεν μπορώ να κάνω τίποτα". Πάντα μα πάντα μπορείς να βοηθήσεις εάν το θέλεις.Ειναι τόσο σημαντικό να γίνεσαι το βήμα να ενημερώνονται όσο περισσότεροι γίνεται για το πού απαιτείται βοήθεια.


Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για απόδοση ευθυνων, δεν υπάρχει χώρος για χρώματα.Αφήστε τους να μιλούν για άριστη διαχείριση της κατάστασης. Στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός. Είμαστε όλοι σε μια σκιά του μαύρου. Άλλοι ακριβώς από κάτω άλλοι λίγο πιο πέρα.


Για όλους εμάς που είμαστε η φωνή όλων εκείνων των πλασμάτων που πολλά μας κοιτούν πια από μια άλλη διάσταση βιώνουμε την απόλυτη καταστροφή. Το δάσος όχι, δεν ξαναφτιαχνεται και τα ζώα όχι, δεν γυρίζουν πίσω. Γίνονται κραυγές που θα οδηγούν τους αγώνες μας. Ακόμη και αν στοιχειώνουν τις νύχτες μας.


Είμαι περήφανη που ανήκω στο φιλοζωικό κίνημα. Είμαι περήφανη και τυχερή που γνωρίζω τόσο σπουδαίους ανθρώπους που για ακόμη μια φορά δρασαμε από καθε γωνία της χώρας αστραπιαία. Σώσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Ξέρω πολύ καλά το συναίσθημα να γυρίζεις κατάκοπος το βράδυ σπίτι σου και να έχεις δει πεθαμένα ζώα. Το ζω και τώρα, τα βράδια του απολογισμού με τις εθελόντριες μου στην Αττική, στη Λακωνία κσι στην Εύβοια. Και το ξέρω το συναίσθημα πολύ καλά, το έχω νιώσει δυστυχώς συχνα. Μια αγκαλιά αγάπης και απόψε για όλους εσάς που γίνατε οι ήρωες μας. Που δεν λυγισατε, που επιλέξατε να είστε εθελοντές.


Μία ακόμη δύσκολη μερα. Θα περασει. Μια ακόμη δύσκολη νυχτα. Θα περάσει και αυτή. Δεν ξέρω μα νιώθω πως αυτή η κόλαση σιγά σιγά τελειώνει και η επόμενη μέρα θα είναι ασπρόμαυρη αλλά και γεμάτη φως από την αγάπη όλων μας.Και είμαι σίγουρη πως θα καταφέρουμε να χτίσουμε από την αρχή τις ζωές μας. Ακόμη και μέσα από τις στάχτες. Η γη θα μυρίζει καμενο για πολύ καιρό ακόμη. Και αυτή η μωρωδια σε άλλους θα είναι μέσα στα πνευμόνια τους σε άλλους στην ψυχη τους.


Η φωτια όχι δεν έχει έρθει στο σπίτι μου. Η ενσυναίσθηση την έφερε όμως μέσα στο σπίτι μου και το "έκαψε" όλο. Αυτό ειναι ενσυναίσθηση άλλωστε.


Συνεχίζω και πάλι για ακόμη 24 ωρες. Ετοιμάζοντας τη βαλίτσα μου για την Εύβοια ως εθελόντρια και γω.


Είμαι εδώ, μια αγκαλιά αγάπης, για τους εθελοντές μου να μοιραστούν κάθε θλιβερη εμπειρία. Και κάθε που λυγιζω από τις σκέψεις και τις εικόνες κοιτώ στα μάτια τη Διώνη να με κοίτα με εκείνο το αυστηρό βλέμμα "Μην τα παρατάς μάνα, είπαμε μέχρι το τέλος του δρόμου μαζί".


Είναι υπέροχο το μαζί.


Είναι μοναδική και αναντικαταστατη η δύναμη της ομάδας.


Είναι υπέροχο να είμαστε ενωμένοι όλοι εμείς μαζί.


Όσο και αν σας είναι δύσκολο, μη φοβάστε και μη θυμωνετε. Ο θυμός και ο φόβος θα φέρει περισσότερο κακό.


Απελευθερωστε όλη την αγαπη και την ειρήνη που έχετε μέσα σας για να έρθει η επόμενη φωτεινή μέρα. Μη διστάσετε να κιμητοποιηθειτε σε κάθε ομάδα δράσης που ζητά βοήθεια. Καμία πράξη καλοσυνης δεν πάει χαμένη, κανενα λεπτό Εθελοντισμού δεν είναι άχρηστο.


Εμείς στις Ζω.Ε.Σ σας θέλουμε στο πλευρό μας, γιατί πιστεύουμε τόσο πολύ στη δύναμη του ΜΑΖΙ. Είμαστε όλοι μαζί. Πουθενά και ποτέ κανένας μόνος. Θα νικήσουμε!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας