Δημοτικές εκλογές!!! Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος Κύριο

Δημοτικές εκλογές!!! Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Δημοτικές εκλογές!!!

 

Επαναλειπτικές δημοτικές εκλογές έχουν γινει στο παρελθόν, θα γίνουν τώρα και προφανώς θα γίνουν και στο μέλλον.

 

Έχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί περισσότερα για την ΤΑ στη χώρα μας.

 

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε αντιστοιχία της εξέλιξης της επαρχίας από την μικρή και φτωχή κοινότητα με τα δυο φτυάρια και τις τρεις τσάπες,των έργων της προσωπικής εργασίας μέχρι του εμπνευσμένου σχεδίου "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" για την δημιουργία πληθυσμιακών οντοτήτων, αντίβαρου, των προγραμμάτων της ΕΕ και του ατελέσφορου εν τελει"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" που ακόμα δεν κατάφερε να συντονίσει τα βήματα των πληθωρικών κυρίως σε έκταση νέων ΟΤΑ που κατάντησαν σε συναρτηση με αδαείς διοικήσεις ούτε τα σκουπίδια να μην μπορούν να μαζέψουν.

 

Στην πρώτη περίπτωση , παλαιότερα, σε ότι αφορούσε την διενέργεια εκλογών ο ΚΩΔΙΚΑΣ του 80 προέβλεπε τυχόν επαναληπτική εκλογή μπορούσε να γίνει εφ όσον η δικαστική απόφαση τελεσιδικούσε τουλάχιστον εντός της τριετίας.

 

Αν δηλαδή η απόφαση έβγαινε αφού ειχαν περάσει τα τρία χρόνια εκλογές ΔΕΝ γίνονταν.

 

Όμως ο ΚΩΔΙΚΑΣ άλλαξε και εξεδικεύτηκε πρόσφατα με νόμο (του 2021) όπου προβλέπεται  ΔΊΜΗΝΟ περιθώριο έκδοσης της όποιας απόφασης.

 

Συνεπώς στην περίπτωση του δήμου Αλεξάνδρειας έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το μόνο που μένει ειναι μια μακρόσυρτη  ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδος
κατά την οποία η μεν δημοτική αρχη θα λειτουργεί νομικά όπως λειτουργούν ΌΛΟΙ οι δήμοι στην περίπτωση των κανονικών σε πανελλαδική κλίμακα εκλογών - δηλαδή ως ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ - μόνον με τα τρέχοντα και τις ΔΕΣΜΙΕΣ αρμοδιότητες.

 

Ευκαιρία ειναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων να ασχοληθούν με σύνταξη προγραμμάτων και κυρίως εξεύρεση τρόπων εφαρμογής  των υπεσχημένων.

 

Αλλιώς θα υπάρξει μια επανάληψη σκουπιδιών και αδέσποτων που είναι υποχρεώσεις και ΟΧΙ έργα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας