Εκτελεστική αρμοδιότητα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Εκτελεστική αρμοδιότητα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Τελείωσαν, εκτός αν υπαρξει και άλλη δικαστική κρίση, οι εκλογές και είναι ακόμα σε εκκρεμότητα τόσο το αλφαβητάρι της δημοτικής ζωής, όσο και ποιες είναι οι ιδέες, οι πολιτικές, τα συνθήματα, ποια η πολυεπίπεδη τοπική διακυβέρνηση, ποιές οι κατανομές χρηματοδοτήσεων ποιά η αναθεώρηση της κατανομής τους  και τέλος πώς πορεύεται η εκμετάλλευση των ιδιαίτερων προτερημάτων της περιοχής.


Όλα αυτά σε εκκρεμότητα!!!


Πέρα από αυτά ο δήμος φοβάται, αλλά οι υποψήφιοι, ΟΛΟΙ  χωρίς κανένα δικαίωμα εκτός του δημάρχου, γέμιζαν με αναρτήσεις υποσχόμενοι ότι θα αλλάξουν τα πάντα, οτι θα γεμίσουν βασιλικό την κάθε γλάστρα χωρις ΟΥΤΕ μια  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ αρμοδιότητα και κυρίως μετά και την αφαίρεση και των λίγων που έτυχε ως τώρα να ψιλοέχουν.


Ο δήμος ως μια συλλογικότητα τα τελευταία αρκετά χρόνια  φαίνεται να πελαγοδρομεί χωρίς σχέδιο, χωρις όραμα, χωρίς διεκδικήσεις και κυρίως χωρίς προσανατολισμό.


Ένας δήμος που διοικείται άτομα, δεν διευκολύνει κανέναν, είναι βρώμικος, άναρχος, που δεν μπορεί να αναδείξει ως σύνολο τίποτα από όσα καλά του προσκόμισε η φύση!!!


Και έρχεται ο νέος νόμος που αλλάζει σχεδόν τα πάντα προς το χειρότερο από το 2024.


Σύμφωνα με αυτόν καταργείται κάθε τί που αφορά την συλλογικότητα ως αποφάσεις και ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τα πάντα  στην αυθεντία και όρεξη του όποιου δημάρχου.


Απο την 1η Γενάρη του 2024  λοιπόν επαναφέρεται ο ορισμός των ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ  αποκλειστικά από την παράταξη του Δημάρχου.


Οτι ώρα γουστάρει ο δήμαρχος αλλάζει όποιον αντιδήμαρχο θέλει και αν θέλει αυτός ας μην είναι γιουσουφάκι του δημάρχου.


Κανένας δεν μπορεί να κουνήσει κανέναν επικεφαλής παράταξης και με τίποτα και τελειώνουν τα χωρίς του ΝΑΙ του δημάρχου κατεπείγοντα θέματα και ας πούμε λες και δεν υπήρχε εισηγείται ΜΗ αποφασιστικού χαρακτήρα συζήτηση για έλεγχο των ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ, αφού καταργούνται ΟΛΑ τα ΝΠΔΔ, η οικονομική επιτροπή, οι σχολικές Επιτροπές, και αυτή της Ποιότητας Ζωης και βέβαια τα πάντα περνούν στην κυριαρχία του δημάρχου.


Όμως έτσι αλλάζουν τα πράγματα προς το ακόμα χειρότερο γιατί ωθούνται οι άνθρωποι να μην αγαπούν περισσότερο τον τόπο που ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, αλλά τα ΑΞΙΩΜΑΤΑ, τους τίτλους, την προσωπική ανάδειξη και την βολή τους σε έναν τόπο που βυθίζεται.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας