Πολιτικό Ήθος...γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Πολιτικό Ήθος...γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

---Το στοίχημα για πολλούς δήμους πανελλαδικά αλλά και για τον δικό μας, είναι να αλλάξει το πολιτικό διακυβευμα για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια και να ξεφύγει από αιρετούς κυνικούς, αγνωμονες, φοβικους και ανασφαλείς του κράτους της καρέκλας, της αλαζονείας,της φαυλότητας και του πελατειακού κορβανά.


---Πραγματα που εύκολα αλλάζουν στην Κάλπη με ανανέωση τουΠΟΛΙΤΙΚΟΥ προσωπικού κυρίως όμως του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ.


---Γιατι δεν αποπνέει πολιτικό ήθος αυτό που τελευταία συμβαίνει με διθυραμβική ανακοίνωση υποψηφιοτήτων τυπου # κλεφτες# και *αστυνομοι* στο ίδιο καζάνι ή να προσμετρώνται στα ψηφοδέλτια ρεμάλια,και ανεπροκοποι τόσο του οικονομικού όσο και κυρίως του οικογενειακού περιβάλλοντος σαν στηριγματα συνδυασμού ,γιατι αλίμονο στον συνδυασμό!!!!


---Διαδικαστικά πρέπει να τονιστεί το πρόβλημα που θα συναντήσουν οι συνδυασμοί σχετικά με το 60/100 των τοπικών κοινοτήτων και κάλυψη σημαίνει τουλάχιστον τοσοι υποψηφιοι οσοι εκλέγονται.


Αν πχ σε μια κοινότητα που εκλεγονται 3 ο συνδυασμός εχει 1 ή 2 υποψήφιους ,εχει λειψή κάλυψη.


---Τοπικες και δημοτικες κοινότητες στο δημο μας υπάρχουν πληθυσμιακά τριων κατηγοριων::


1) από 201 εως 2000 κατοικους που εκλέγουν 3
2) απο 2001 εως 5000 κατοίκους που εκλεγουν 5 και
3) από 5001 κατοικους εως 50000 που εκλεγούν 11 συμβούλους!!


Αν σε μια κοινότητα ενας συνδυασμός δεν εχει υποψηφίους οσοι εκλεγονται (3 ή 5 ή 11) τότε σε αυτην την κοινοτητα το πρωτοδικείο δεν ανακηρυσσει έγκυρο αυτόν τον συνδυασμό για το χωριό αυτό και αν εξ αιτίας αυτού δεν καλύπτεται και το 60/100 τότε ειναι ΑΚΥΡΟΣ ολος ο συνδυασμός!!!!


Προσοχή λοιπόν!!!


---Προεδρος τοπικής κοινότητας απο 201 εως2000 κατοικους εκλέγεται ο σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού που πήρε τους περισσότερους σταυρούς!!!!
Με αυτά ως προς τα τοπικα συμβούλια η εκτίμηση είναι ότι τελικά θα πάρουν έγκριση πρωτοδικειου στο δήμο μας μόνον 3 συνδυασμοί!!!!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας