Στην εποχή του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου Κύριο

Στην εποχή του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, άρθρο του Τάσου Τασιόπουλου

- Καθημερινή διαπίστωση είναι ότι στο διάστημα του επόμενου μήνα -αν όχι ημερών – αρχίζουν οι διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων των υποψηφίων δημοτικών αρχών που βρίσκουν όμως σε τραγική κατάσταση την

Τοπική Αυτοδιοίκηση που όλοι ζουν καθημερινά.
- Με τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” του ΡΑΓΚΟΥΣΗ οι ΟΤΑ οδηγήθηκαν σε μια τραγελαφική κατάσταση με απίθανες νομοθετικές ρυθμίσεις, με αρμοδιότητες που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, με όργανα που δυσκολεύονταν να λειτουργήσουν και δημότες που επειδή έχασαν την οποιαδήποτε επαφή απομακρύνθηκαν από τον πιο κοντινό πυλώνα του δημοσίου χώρου που είναι ο δήμος.
- Μετά από τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” όμως ήρθε ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” του Σκουρλέτη δηλαδή η εκούσια τυφλότητα των κυβερνώντων η οποία νομίζουν ότι βολεύει τους Συριζαίους να αγνοούν ότι ξεσκεπάζει την υποκρισία τους.
- Ο “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” φέρνει τον ολική επαναφορά της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, με εκλογή σε ξεχωριστή ΚΑΛΠΗ, με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, με ξεχωριστό αρχηγό, με ψίχουλα της ανύπαρκτης ΣΑΤΑ και εκτός από πρόεδρο ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (;) θεσμοθετούν και τον πρόεδρο του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που θα διευθύνει υποτίθεται συζήτηση των πέντε (5) Κοινοτικών Συμβούλων!!!
- Καθιερώνουν την απλή αναλογική για την εκλογή των 33 δημοτικών συμβούλων από την πρώτη Κυριακή μεταξύ των 43 υποψηφίων στο δήμο μας, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε στο δήμο μας ούτε σε κανένα δήμο της χώρας δεν θα υπάρχει ομογενοποιημένη πλειοψηφία για να εφαρμόσει το όποιο πρόγραμμά της.
- Ο δήμαρχος θα εκλέγεται στην δεύτερη Κυριακή και ενδέχεται, αν εκλεγεί ο δεύτερος της πρώτης Κυριακής, να αποτελεί την απόλυτη μειοψηφία.
- Αντιδήμαρχο μπορεί να ορίζει και από την μειοψηφία αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του προφανώς με απόλυτη συναλλαγή.
- Σ' αυτό λοιπόν το εκλογικό σύστημα που προβλέπουν οι τροποποιήσεις του ν. 4555/18 καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους αφού πρώτα τακτοποιήσουν τα των υποψηφιοτήτων και την συγκρότηση των συνδυασμών τους με συμμετοχή τουλάχιστον 40% γυναικών.
- Συνήθως στο τέλος μιας θητείας το πολιτικό μέλλον μιας δημοτικής αρχής δεν ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου την κρίσιμη μάζα που προσδιορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα.
- Η κρίσιμη μάζα δεν χαρίζεται σε κανέναν ΔΗΜΑΡΧΟ ο οποίος αρχηγεύει μια ολόκληρη θητεία καθώς του παραδόθηκε η ραχοκοκαλιά, αν ήταν άτολμος, φοβισμένος, αδιάφορος να κρίνει ποιότητες, να ιεραρχήσει προτεραιότητες, να ξεχωρίσει ριζοσπαστικές προτάσεις με τις οποίες θα πετύχει καίριες επιδιώξεις.
- Αυτά γιατί ο εν ενεργεία δήμαρχος κρίνεται από τα έργα του και όχι από τις προθέσεις του.
- Παλιοί και νέοι λοιπόν υποψήφιοι πρέπει να κερδίσει ο καθένας την εμπιστοσύνη της μεγάλης μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Να δώσει την εικόνα υποψηφίου με σοβαρές φιλοδοξίες, φροντίδα να συγκεντρώνει γύρω του ικανούς συνεργάτες και επιτελείς και η έγνοια του να είναι να παράξει έργο.
- Πέρασε ο καιρός που ο κόσμος άκουγε δήμαρχος, Νομάρχης, βουλευτής και νόμιζε πως είχε να κάνει με υπερανθρώπους.
- Προφανώς ρόλο θα θελήσουν να παίξουν και όχι αδαπάνως και τα ΜΜΕ – όχι όλα βέβαια.
Γράφτηκε εδώ, ακούστηκε εκεί, αναπαράχτηκε παραπέρα και όλα αυτά δεν θα έχουν καμιά σχέση με την επιλογή σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις.
- Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος προσφοράς των ποικιλοτρόπως καταξιωμένων ανθρώπων ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά και δεν είναι χώρος ανάδειξης ή προώθησης διαφόρων καιροσκόπων, χωρίς αυτογνωσία, οι οποίοι μπορεί και να φιλοδοξούν να αγοράσουν τίτλους και καταξίωση.
- Απ' ότι φαίνεται στο δήμο μας τα πράγματα ακόμα είναι ρευστά και αδιαμόρφωτα παρ' ότι στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα από διάφορους.
- Το ότι είναι βέβαιο ότι οι συνδυασμοί θα είναι 4-5 δεν αφορά βεβαιότητα αλλά μια εκτίμηση παρ' ότι έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δύο τρεις προθέσεις από το χώρο της Ν.Δ. Και είναι γνωστό πως γίνονται σχετικές διεργασίες από την Κεντροαριστερά (ΚΙΝΑΛ) και είναι περισσότερο από βέβαιη η κομματική υποψηφιότητα εκ μέρους του ΚΚΕ.

Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Στο δήμο μας φτωχότερη θα είναι η προεκλογική περίοδος καθώς λείπουν τρεις (3) ΕΚΔΟΤΕΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ εφημερίδων – οι οποίοι είχαν την λάθος εντύπωση ότι διαμόρφωναν την κοινή γνώμη- αφού οι δυο παίζουν τάβλι στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ με διαιτητή τον Άγιο Πέτρο γιατί αλλιώς θα σκοτώνονταν και ο τρίτος εργάζεται στην μακρινή ΚΥΠΡΟ.
ΥΓ2. Είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να καταλήγεις αξιολογημένο στέλεχος προοδευτικού πολιτικού κόμματος ή να παριστάνεις τον δημοσιογράφο – έστω της κακιάς ώρας – και να είσαι υπέρ της λογοκρισίας ή εναντίον της δημοσιοποίησης των οποιωνδήποτε – έστω κακών- απόψεων;
είναι δυνατόν να παριστάνεις τον “προοδευτικό” και να συγκρίνεις την οποιαδήποτε κυκλοφορία κακών έστω ιδεών με π.χ. τα σπασμένα φρένα ενός απορριμματοφόρου που επισκευάζονται χωρίς να χρειάζονται επισκευή και να το βουλώνεις;
- Ναι όταν είσαι ζήτουλας γίνεται και αυτό
ΥΓ3. Οι συριζανέλ όπως αναφέρει το ΚΙΝΑΛ εκτός από το ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ και τα Μουσεία ξεπούλησαν και 2000 ακίνητα στην Κεντρική Μακεδονία εκ των οποίων 126 στην Ημαθία, εκ των οποίων αρκετές παλιομάνες στο δήμο μας.
ΥΓ4. Το έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η παραχώρηση στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ Μακεδονικής ΓΛΩΣΣΑΣ μακεδονικής ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, και μακεδονικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, πράγματα που δημιουργούν καινούργιο ΕΘΝΟΣ μετά την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του οποίου σε ΚΡΑΤΟΣ- ΕΘΝΟΣ αργά ή γρήγορα, όπως από αρχαιοτάτων χρόνων φαίνεται, επέρχονται αλλαγές συνόρων, που θα μας αφορούν.
- Εξ άλλου τυχαία αναφέρθηκε και το αφεντικό των αμερικανόδουλων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. ΤΡΑΜΠ, προχτές την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ περί ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΘΝΟΥΣ;
- Άρα;
- Αλλά τι να περιμένεις από έναν δεξιοαριστερό πρωθυπουργό που το 70 με 80% των Ελλήνων που είναι αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών τους ονομάζει αντιδραστικούς δεξιούς και από έναν λαό που ενώ τον γδέρνουν αδιαφορεί αδρανώντας και όταν δολοφονούν(;) έναν περιθωριακό Τζιάκ να ρημάζει την Αθήνα.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας